De Borman

Het kasteel van ridder Alexander De Borman was gebouwd in 1895. De Borman was een procureur des konings te Bergen. De betekenis van het woord Viggel (oud woord Vughel) is een verhoging in het terrein, een soort van een plateau. Dit plateau werd gecreeerd door een aardbeving die ongeveer 3-400 jaar geleden plaatsgevonden heeft.

Het gebouw van de Viggel I heeft ooit nog op de wereldexpo van Luik in 1905 gestaan, daar werd het afgebroken en hier opniew gebouwd.

In 1948 heeft de familie Boonen het domein gekocht dat toen als uitgebreide hoeve met bijhorend land uitgebaat werdt. Een van de gebouwen heeft ooit als een champignonkwekerij gediend. In 1980 werdt beslist om de  toen niet in gebruik gebouwen te verhuren als bivakplaats.

 

 

 

 

 

                                                                     Ons infameuze steekincident fatsoenlijk uitgelegd.                                                 

Studentenvereniging soca van de sociale hogeschool van Heverlee, UCLL, organiseert een cantus.

Nodigt het uitschot van Vlaanderen uit. Zetten dan drie praeses's (eigenlijk vier) van studentenvereniging de Kelten office en bedrijfsmanagement van Haasrode, UCLL, poepstijf van de cocaine en snepzat buiten die dan amok beginnen te maken.De rest heeft in de krant gestaan, behalve het cocaine gedeelte en een hele hoop andere dingen. Dankzij de compleet waardeloze  politie ontbreekt hier enkel het echte bewijs van. Alles stemt er mee over een dat ze aan de cocaine zaten. Dit waren bij lange niet de enigsten die aan de coke zaten die avond. Vier verschillende personen worden beschreven in de verklaringen, drie namen en drie verklaringen zijn er maar. De vierde van nog een andere studentenvereniging was betrokken bij het steekincident, niet de derde die daar over liegt. Als ze over een cocainehoofd liegen dan zullen er hoogstwaarschijnlijk nog wel meer zijn. 
Die versprijden de grootste onzin daarover rond.

Minimum dertig personen die hier op het einde van de dag niets verloren hadden en de politie laat ze u hier.

Drie cocainehoofden die u al bijna een keer kapotgeslagen hadden, hier niet thuishoorden en die dan nog eens opnieuw op uw afvliegen dat denk ik niet.

 

Op een interventie zijn hier 75 klachten inclusief valsheid in geschrifte ingedient geweest tegen de politie. In totaal over de 155 klachten waarvan meer dan 10 van het strafwetboek. Die belanden maar in een pot in het apenland en die pot is doof.